חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין בתיק ת"פ 55207-03-11

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
55207-03-11
18.7.2011
בפני :
אור אדם

- נגד -
:
מדינת ישראל
עו"ד אושרית כראל
:
מוסטפא אבו רקייק (עציר)
עו"ד אבו מדיעם שחדה
גזר דין

1.         הנאשם הורשע על פי הודאתו בכתב האישום המתוקן בעבירות של היזקים מיוחדים והפרעה לשוטר בכך שבין 3-4/3/11 הגיע בצוותא עם קטין ובגיר לשכונה 8 בתל שבע, שותפיו פתחו בור בזק וגרמו נזק לתשתית בזק בכך שמשכו כבלים של בזק מתוך הבור וחתכו אותם, כאשר הנאשם עומד בסמיכות להם ומתצפת שמעשיהם לא התגלו. לאחר מכן הנאשם ושותפיו נשאו את הכבלים ושרפו אותם וכאשר הגיעו שוטרים הוא ניסה להימלט בכוונה להכשיל אותם.

2.         העבירה של היזק לתשתיות הינה עבירה חמורה. לא בכדי תיקן המחוקק לאחרונה את סעיף 453 וקבע כי נזק לתשתיות ייחרג מהיזק רגיל על ידי ענישה מחמירה. עבירה זו של פגיעה בתשתיות של חשמל, תקשורת או רכבות, הפכה למכת מדינה עם עליית מחירי הברזל ויש בצידה נזק גדול לציבור מעבר להיזקים רגילים ולכן קבע המחוקק בצידה עונש של ארבע שנות מאסר.

3.         בעניינו אין זו הפעם הראשונה שהנאשם בא בפני בית המשפט למרות גילו הצעיר. הנאשם נדון לראשונה ביום 3/5/10 בת"פ 26007-01-10 בבית משפט לנוער בבאר שבע, בעבירות רבות ובהן גם היזק בזדון, ועבירות רכוש נוספות. בין השאר מדובר גם שם בכך שהנאשם ביחד עם אחר גרם נזק לתשתיות של בזק בתל שבע, נזק שנאמד ב- 5,000 ש"ח. בית המשפט גזר על הנאשם באותו עניין שמונה חודשי מאסר בפועל וששה חודשי מאסר על תנאי שהוא בר הפעלה בענייננו.

4.         בינתיים נדון הנאשם גם בת"פ 25468-01-10 בבית משפט לנוער בבאר שבע, בגין הרשעתו בעבירות של היזק במזיד וגניבה, בכך שחתך את הגדר במושב נבטים וגנב אופניים, והוא נדון באותו עניין למאסר על תנאי נוסף של ששה חודשים שאף הוא בר הפעלה בענייננו.

5.         לפיכך ביצע הנאשם את העבירות החמורות נשוא תיק זה, כאשר שני מאסרים על תנאי עומדים ותלויים כנגדו. יחד עם זאת יש ממש בטענת הסנגור, כי גזר הדין שניתן ביום 12/7/10, בת"פ 25468-01-10 ניתן בגין עבירות קודמות לגזר הדין מת"פ 26007-01-10, ולו היה הנאשם מצרף עבירות אלה לעבירה המאוחרת יותר הנוגעת לתשתיות מן הסתם היה נגזר עליו מאסר על תנאי אחד ולא שני מאסרים על תנאי נפרדים, ובנסיבות אלה אני נכון בצע חפיפה בין שני המאסרים המותנים. 

6.         תסקיר שירות המבחן לגבי הנאשם, מלמד על המצב הסוציו אוקנומי הקשה בו גדל הנאשם, בין לשני הורים עיוורים, אשר סיים רק 11 שנות לימוד ובהעדר גורמים מציבי גבולות הידרדר לעבריינות והפנים דפוסי התנהגות פלילים. התסקיר מעלה כי גם היום הנאשם אמנם מודה בעבירות, אולם הוא מתקשה להבין לעומק את הבעייתיות שבהתנהגותו והצהרותיו לגבי רצונו בשינוי ופתיחת דף חדש הם בעיקר ברמה המילולית.

7.         לזכותו של הנאשם ניתן להביא בחשבון את העובדה שכתב האישום תוקן באופן משמעותי וכן את העובדה שהוא רק שימש כתצפיתן בעוד ששותפיו גרמו את הנזק, אם כי, כפי שנקבע לא אחת כאשר מדובר בשותפים כאשר לכל אחד מהם חלק בעבירה, ללא אותם שומרים או מאבטחים לא היו יכולים העבריינים לבצע את זממם. עוד אביא בחשבון לזכותו של הנאשם את גילו הצעיר ואת העובדה שזו פעם ראשונה שהוא עומד לבין בפני בית משפט רגיל.

8.         לאחר שאני שוקל את כלל נסיבות העניין לקולה ולחומרה אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

א.         אני מפעיל ששה חודשי מאסר על תנאי שנגזרו על הנאשם בת"פ 25468-01-10 וששה חודשי מאסר על תנאי שנגזרו על הנאשם בת"פ 26007-01-10 שניהם מבית משפט לנוער באר שבע.

ב.         אני גוזר על הנאשם בגין התיק הנוכחי ששה חודשי מאסר בפועל, כאשר ארבעה מתוכם יהיו במצטבר להפעלת המאסרים המותנים וחודשיים בחופף, כך שבסך הכל ירצה הנאשם עונש של עשרה חודשי מאסר שימנו מיום מעצרו 27/3/11.

ג.          ששה חודשי מאסר על תנאי לתקופה של שלוש שנים מיום שחרורו, בהתאם להוראות סעיף 52 (ג) לחוק העונשין תשל"ז - 1977, שלא יעבור כל עבירת רכוש שהיא פשע.

ד.         שלושה חודשי מאסר על תנאי לתקופה של שלוש שנים מיום שחרורו, בהתאם להוראות סעיף 52 (ג) לחוק העונשין תשל"ז - 1977, שלא יעבור כל עבירת רכוש שהיא עוון או עבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו.

9.         בנסיבות העניין ולאור מצבו הכלכלי של הנאשם לא מצאתי מקום לגזור על הנאשם קנס, למרות שמדובר בעבירה עם נזק כלכלי ניכר.

זכות ערעור בתוך 45 יום לבית המשפט המחוזי.

<#3#>

ניתנה והודעה היום ט"ז תמוז תשע"א, 18/07/2011 במעמד הנוכחים.

אור אדם , שופט

הוקלד על ידי: רחל עמר התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>